Ofte stillede spørgsmål

Hvert år får vi en række spørgsmål om praktiske ting omkring gaverne. Herunder kan du se de spørgsmål, vi oftest får – og svarene på dem. Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på, er du altid velkommen til at kontakte os.Vi vil helst have gaverne i skotøjsæsker, da de nemt kan stables i lastbilerne – og vi dermed pladsen og pengene bedst. Hvis du ikke kan skaffe skotøjsæsker ved din lokale skobutik eller sportsbutik, kan du også bruge andre æsker. De skal bare være firkantede og ikke er alt for store.

Hvis du ikke lige selv ligger inde med nogle gamle skotøjsæsker, kan du ofte være heldig at få nogle gratis i din lokale sko- eller sportsbutik.

Ja. Børn i Østeuropa er ligeså glade for slik og chokolade som danske børn, og det er derfor fint at supplere legetøjet med noget slik.

Du kan putte både nye og brugte ting i æskerne. Brugt legetøj eller tøj i god stand er supergode gaver. Du kan også vælge at putte nye ting i. Det kan for eksempel være tandbørster, deodoranter, malebøger, farveblyanter, skolesager, slik mm

Meget af det elektronik, vi har i Danmark, kan ikke bruges i Østeuropa. Vi har nemlig en anden typer kontakter, end de har i Østeuropa. Vi fraråder også batteridrevne ting, da de færreste af modtagerne har råd til at købe nye batterier.

Erfaringsmæssigt får vi færrest gaver til drenge i aldersgrupperne 6-10 år og 11-15 år.

Selvfølgelig må du pynte din julegaver med bånd.

Nej, indleveringsstederne tager kun imod gaver, og gaverne skal derfor være helt klar til aflevering, når du kommer.    

Du må gerne selv lave dine mærker på for eksempel selvklistrende labels. Det vigtigste er, at køn og aldersgruppe fremgår tydeligt. Og du skal bruge den samme aldersinddeling, som vi gør.
Nogle gange kan gaverne både bruges af drenge og piger. Så noterer du bare begge køn på mærket.

Du er også velkommen til at downloade og printe Julegavekonvojens labels, som du finder her.

Indleveringsstederne har alle forskellige åbningstider. Du kan finde en oversigt over stederne og deres åbningstider i bunden af vores forside, som du finder her.

Nej, det kan man ikke. Du kan kun betale via Mobile Pay på nummer 202431.

Ja, det kan man. Pengene bruges blandt andet til at købe gaver til de målgrupper, vi har færrest gaver til.

De 20 kroner skal dække de omkostninger, vi ikke kan klare med frivillige kræfter. Det er især indsamlingstilladelse, brændstof til lastbilerne i konvojen, vejafgifter, told, emballering af gaverne og forsikringer af lånte køretøjer.

Nej, det kan du desværre ikke.