Om os

Ideen til Julegavekonvojen kommer fra Tyskland, hvor erhvervsnetværket Round Table sendte den første konvoj afsted mod Rumænien i 2001. Siden er antallet af gaver steget stødt hvert år – og det samme er antallet af køretøjer og frivillige på konvojen. I 2018 sendte vi ikke færre end 145 køretøjer af sted fra Frankfurt til de fire modtagerlande; Rumænien, Bulgarien, Moldova og Ukraine. 

Julegavekonvojen er i dag et internationalt projekt drevet af Round Table i Tyskland, Østrig, Schweiz og Danmark i tæt samarbejde med Ladies Circle. 

Den danske konvoj

Danmark kom med i konvojen i 2016, hvor en gruppe piger fra Ladies Circle samlede 800 gaver ind og sendte med den tyske konvoj til Østeuropa. I 2017 steg det danske bidrag, og vi sendte vores første konvojdeltager afsted til Ukraine. Året efter kommittede den danske afdeling af Round Table sig også til projektet, så vi kunne sende to deltagere og 2500 danske gaver med den tyske konvoj til Moldova.

Den danske julegavekonvoj blev i 2020 officielt stiftet som forening med en formand og en bestyrelse. Siden har vi kørt en dansk konvoj til det nordøstlige Rumænien, hvor vi i samarbejde med Round Table i byerne Iasi, Botosani og Sucheava sørger for, at gaverne kommer ud til de børn, der har mest brug for dem - uanset race, religion og politisk tilhørsforhold.